Fiscale actualiteiten

« Fiscale actualiteiten

EIA, MIA en VAMIL 2018

EIA 2018

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.
Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Voorwaarden

Voorbeelden van investeringen die in beginsel voor aftrek in aanmerking komen; HR-luchtverwarmer, Warmtepomp , HR glas, Led verlichting, zonnepanelen.

MIA en VAMIL 2018

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Voorwaarden

Voorbeelden van investeringen die in beginsel voor aftrek in aanmerking komen; elektrische of hybride aangedreven mobiel machine, duurzame renovatie bestaand gebouw, apparatuur met verminderd grondstoffenverbruik.