EIA, MIA en VAMIL 2019

EIA 2019

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Voorwaarden

De investeringen met exacte voorwaarden  staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de energielijst 2019 (zie www.rvo.nl). Er geldt een budget voor deze regeling en dient binnen 3 maanden na het aangaan van de verplichting (ondertekening offerte) gemeldt te worden bij de RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Voorbeelden van investeringen die in beginsel voor aftrek in aanmerking komen; HR-luchtverwarmer, Warmtepomp , HR glas, Led verlichting, zonnepanelen.

MIA en VAMIL 2018

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Voorwaarden

Het bedrijfsmiddel waarin u investeert staat op de Milieulijst en voldoet aan daarin gestelde eisen. Voor een investering in 2019 geldt de milieulijst 2019 (zie www.rvo.nl).

Er geldt een budget voor deze regeling en dient binnen 3 maanden na het aangaan van de verplichting (ondertekening offerte) gemeld te worden bij de RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Voorbeelden van investeringen die in beginsel voor aftrek in aanmerking komen; Electrische of hybride aangedreven mobiel machine, duurzame renovatie bestaand gebouw, apparatuur met verminderd grondstoffenverbruik.